QR Jean Lenaers

Joannes (Jean) Lenaers werd geboren op 30.8.1920 te Heppen.

Hij verdiende zijn brood als mijnwerker. Met landverraad had hij het moeilijk. Zijn vrouw, Peeters Cecilia, verklaarde over hem dat hij ‘ niet heel gauw sprak tegen vreemde personen over politiek’. Voor zijn wantrouwige houding waren er redenen Volgens partizanenleider Albert Geerdens , die hem einde 1943 aansloot bij de P.A. en hem een G.P. -wapen bezorgde , nam Jean deel aan verschillende acties.

Daarbij werden sluizen, sporen en telefoonleidingen vernield. Als lid van een sabotagegroep en terechtstellingspeleton  behoorde Jean tot die groep van verzetsmensen waarop S.D. en Feldgendarmen jacht maakten in een woelig Limburgs burgeroorlog  klimaat.

Op 16.8.1944. was het dan ook zover. Hij werd aangehouden in herberg Kuppens, Aschdonck te Heppen. Als drager van een G.P. werd hij vreselijk mishandeld volgens zijn vrouw ,die dit vernam van Heppens S.D.-lid P. Daarna volgde Breendonk en het concentratiekamp van Neuengamme, waar hij op 27 augustus overleed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *